oktober 22, 2018

Vikend na cestah je bil nevaren

Policisti celjske policijske uprave so minuli konec tedna ustavili številne voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dva med njimi sta tudi povzročila prometno nesrečo. Pred Martinovim ni odveč znova opozoriti, da alkohol ne sodi za volan.

Alkohol nikakor ne sodi za volan! (Foto: Štajerski val)

Ujeli so jih …
V Velenju je v petek nesrečo povzročil 41-letni voznik osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi alkohola je počilo tudi na Ljubečni. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola. „Na voznika, ki je pod vplivom alkohola v petek vozil v Celju, nas je opozorila občanka. Preizkus z alkotestom mu je pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V večernih urah smo voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, obravnavali tudi v Slovenskih Konjicah. Preizkus je pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka,“ so sporočili iz PU Celje.

Napihal 2,7 promila
Tudi v soboto so vozniki pod vplivom alkohola v nevarnost spravljali sebe in ostale udeležence v cestnem prometu. V Vrbnem pri Šentjurju je enemu od voznikov alkotest pokazal kar 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar bi bilo po starem več kot 2,7 promila alkohola v krvi. V Vinski Gori pa so obravnavali 64-letnega kolesarja, ki mu je alkotest pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. (AD)