junij 11, 2022

Oto Pestner okreva po srčnem infarktu

Oto Pestner je na včerajšnjem otvoritvenem koncertu Aninega festivala v Rogaški Slatini med nastopom doživel srčni infarkt. Po navedbah njegovega managerja so se ob takojšnjemu začetku oživljanja izognili najhujšega. Legendarni pevec je trenutno v bolnišnici, kjer okreva.

66-letni Oto Pestner je nastopil na razprodanem koncertu Aninega festivala, ki prinaša pester nabor poletnih dogodkov. (Foto: fb Oto Pestner)

Ključno vlogo odigral defibrilator
V Rogaški Slatini se je včeraj z otvoritvenim koncertom Big Band RTV Slovenija ter solistoma Otom Pestnerjem in Nino Strnad uradno začel Anin festival 2022. Žal pa se je pred polno dvorano tik pred koncem koncerta po drugem prihodu na oder, ko naj bi zapel še zadnjo pesem, zgrudil legendarni pevec Oto Pestner. Na pomoč so mu takoj priskočili iz publike in ga oživljali. "Sreča v nesreči je bila, da je bilo med publiko zdravstveno osebje, ki mu je takoj priskočilo na pomoč," je za portal 24 ur.com dejal Pestnerjev manager Gregor Karer in izpostavil, da je ključno vlogo pri takojšnji prvi pomoči odigral defibrilator, ki je bil v dvorani, zato so lahko takoj začeli z oživljanjem. Oto je trenutno na okrevanju v bolnišnici v Mariboru, kot pravi njegov manager, pa je že izven smrtne nevarnosti. (SP)