april 20, 2021

Po Celju je zjutraj divjal 37-letnik brez vozniškega dovoljenja

Okoli 7. ure zjutraj je V celju, na območju Kidričeve, Kovinarske in Mariborske ceste, Opekarniške ulice ter drugod na območju Hudinje, objestno vozil voznik osebnega vozila znamke BMW. Policisti so ga prijeli, zdaj so sporočili še nekaj podrobnosti.

37-letnik je to jutro z divjanjem in objestno vožnjo močno ogrožal ostale udeležence cestnega prometa v Celju. (Fotografija je simbolna, foto: Pixabay)

Med begom skoraj povozil policistko
Voznik je z nevarno vožnjo v času jutranje prometne konice ogrožal ostale udeležence cestnega prometa. Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so ga že nekaj po 7. uri poskušali ustaviti na Kidričevi ulici, a njihovih znakov ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. »Med begom pred policisti je na več križiščih prevozil rdeče luči, po Mariborski ulici je vozil tudi po nasprotnem smernem vozišču. Pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti, tako da je ni poškodoval, je pa poškodoval policijsko vozilo. Voznika smo okoli 7.15 ure prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je poskušal peš pobegniti,« razlagajo policisti.

Gre za 37-letnega Celjana, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestno prometnih prekrškov ter kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, ob tem policisti sporočajo, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zaradi nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili. Kazensko ga bodo ovadili tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic. (AD)