maj 4, 2021

Med gradnjo krožišča v Šentjurju bo treba po obvozih

Krožišče v Šentjurju – pri Osnovni šoli Franja Malgaja in Ipavčevem kulturnem centru – bodo začeli graditi sredi maja. Med gradnjo bo na tem odseku dovoljen le lokalni promet osebnih vozil, vsa ostala osebna vozila in tovornjaki bodo preusmerjeni na ostale ceste.

To križišče bo postalo krožišče. Med deli, ki bodo trajala dom konca leta, bo tukaj dovoljen le lokalni promet. (Foto: Štajerski val)

Preureditev obstoječega križišča v krožišče na cesti skozi center Šentjurja, ki je izjemeno obremenjena, je bila že dolgo načrtovana. Investitor je država, v sodelovanju s šentjursko občino. Na javnem razpisu je bil za izvajalca izbran VOC Celje. Kot so sporočili, bo med gradnjo krožišča, ki bo trajala predvidoma do 23. decembra, spremenjen prometni režim. Veljati bo začel 16. maja.

Med gradnjo bo skozi gradbišče dovoljen le lokalni promet osebnih vozil. »Iz smeri Dol proti Šentjurju bo potekal enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja proti Dolam pa po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nato se bodo vozila vključila nazaj na regionalno cesto,« sporočajo iz VOC-a.

Za vsa ostala osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 tone bo v času zapore obvoz po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur–Teharje–Bukovžlak–Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 tone pa bo obvoz po državnih cestah in avtocesti.

Šentjurski župan Marko Diaci že pred začetkom del voznike poziva:

Projekt namreč poleg gradnje krožišča, ki bo pomembno izboljšalo pretočnost na zelo prometni cesti, ki z avtocesto povezuje celotno Obstotelje in Kozjansko, predvideva tudi gradnjo podhoda med osnovno šolo in športnim parkom. Povezal bo tudi staro mesto jedro – Zgornji trg – s preostalim delom mesta. Projekt bo stal 1,4 milijona evrov, občina Šentjur je zagotovila dokumentacijo, za kar je odštela dobrih 380.000 evrov. (AD)

Povezani prispevki:
IZVAJALEC ZA KROŽIŠČE V ŠENTJURJU IZBRAN, GRADNJA V NOVEM LETU