maj 24, 2019

Po Kozjanskem z nevarno vožnjo ogrožal 21-letni Šentjurčan

Policisti so včeraj iskali voznika, ki je z nevarno vožnjo ogrožal prometno varnost na območju Kozjanskega. Večkrat so ga skušali ustaviti, a jim ni uspelo, zato so se pomoč obrnili na morebitne očividce. Trud je obrodil sadove, prijeli so 21-letnega Šentjurčana, starega znanca policije.

21-letni Šentjurčan je po oceni policistov zaradi objestne vožnje in večkratnih prometnih prekrškov nevaren v prometu. (Foto: Radio Štajerski val)

Med postopkom napadel policiste
Policisti so nevarnega voznika, ki je med vožnjo storil več prekrškov, lovili včeraj zjutraj na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in več drugih krajih na Kozjanskem. Po pomoč so se obrnili tudi na javnost. Naposled jim je uspelo, ustavili so ga v Lopaci in mu odvzeli prostost. 21-letni voznik, doma s šentjurskega območja, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, je med postopkom napadel policiste. Zaradi nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja in suma storitve več tatvin ga bodo kazensko ovadili.

Zaradi objestne vožnje nevaren v prometu
Policisti so 21-letnika v preteklosti že dvakrat ovadili zaradi nevarne vožnje, in sicer leta 2014 in januarja letos. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje je zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov nevaren v prometu. Večkrat so ga obravnavali tudi zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Večkrat so mu tudi zasegli vozila. Januarja letos je povzročil prometno nesrečo. Tudi v tem primeru je bežal pred policisti, nevarno vozil, med drugim tudi po pločniku.

Obravnavali so ga že kot mladoletnika
Šentjurčana so policisti že v času, ko je bil še mladoleten obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listini in drugih kaznivih dejanj. Trenutno ga poleg nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi obravnavajo še zaradi več tatvin, med drugim tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več različnega orodja.

Poziv očividcem včerajšnjega dogajanja
Policisti očividce, ki ste bili morebiti včeraj med 8.20 in 9. uro priča njegove nevarne vožnje na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem in vas je 21-letni Šentjurčan z objestno vožnjo ogrožal, prosijo, da pokličete na šmarsko policijsko postajo ali številko 113. (NS)