avgust 16, 2022

Predrzneži pod pretvezo vstopali v hiše in iskali denar

Policisti so ujeli štiri moške, ki so se na Šentjurskem in Šmarskem predstavljali kot delavci elektro podjetij ali pa so spraševali za bližnje obrtnike oziroma prosili za vodo. Tako so poskušali okrasti starejše občane.

Policisti opozarjajo, da zaklepajte vrata stanovanj in hiš, saj sicer nepridipravom zelo olajšate vstop. (Fotografije je simbolična, foto: Pixabay)

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so prejšnji četrtek zaradi suma storitve kaznivih dejanj velikih tatvin odvzeli prostost štirim moškim, doma z območja Policijske uprave Novo mesto, ki so pod različnimi pretvezami vstopali v stanovanjske hiše na šentjurskem in šmarskem območju. Vse štiri so kazensko ovadili, tri so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

V Žegru, Grobelcah, Gorici pri Slivnici in Paridolu 
Dogajanje policisti opisujejo takole: »V dopoldanskih urah so se štirje osumljeni z osebnim vozilom znamke Audi, srebrne barve, ljubljanskih registrskih oznak, pripeljali do stanovanjske hiše v Žegru, od koder jih je pregnal lastnik. Nato so se pripeljali do stanovanjske hiše v Grobelcah in poskušali lastnico na vsak način prepričati, naj jim prinese vodo. Lastnica je poklicala moža in zagrozila, da bo poklicala policiste, zato so se odpeljali. Občanka iz Gorice pri Slivnici je osumljene okoli 14. ure zalotila v stanovanjski hiši. Eden se ji je predstavil kot delavec elektro podjetja in ji dejal, da morajo pregledati hišo, ostali trije pa so se medtem že razkropili po hiši in iskali denar in druge vrednejše stvari. Občanka jih je uspela pregnati, preden so uspeli karkoli ukrasti. Četverica se je nato odpeljala proti Paridolu, kjer so vstopili v bivalni del stanovanjske hiše, medtem ko sta bila lastnik in lastnica v kletnih prostorih. Ko je lastnica slišala ropot, je pred hišo opazila neznanca, nato pa so iz hiše prišli še ostali trije, ki so medtem prostore preiskali in ukradli gotovino ter se odpeljali. Lastnika sta nas o tatvini denarja takoj obvestila.«

Pobegnili v gozd
Po prijavah so policisti vozilo opazili na relaciji Paridol–Voduce. Ko so jih osumljeni opazili, so se s pospešeno hitrostjo odpeljali proti Jelcam, kjer so trije pobegnili v bližnji gozd, eden pa je ostal pri vozilu. Policisti so mu odvzeli prostost, zatem pa so v gozdu izsledili še ostale tri in jim prav tako odvzeli prostost.

Na Policijski upravi Celje vsem svetujejo, da zaklepate vrata, tudi kadar hišne prostore zapustite za zelo kratek čas. Prav tako v hišo nikoli ne spuščajte neznancev, ki pozvonijo na vaša vrata. Če opazite neznana vozila in sumljive osebe, o tem takoj obvestite policijo, na telefonsko številko 113, pri čemer si o neznancih in vozilih skušajte zapomniti čim več podrobnosti. (AD)