november 6, 2018

Pod vplivom opojnih substanc nikar za volan!

V tednu pred Martinovo nedeljo se je začela vseslovenska preventivna akcija Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu. Alkoholizirani udeleženci v prometu so letos do konca septembra povzročili skoraj 1.100 nesreč. V njih je umrlo 14 ljudi.

Ne le alkohol, tudi droge, zdravila in druge psihoaktivne snovi poslabšajo naše sposobnosti v prometu. (Foto: Radio Štajerski val)

Tudi tokrat je glavni namen preventivne akcije opozoriti, da alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi pomembno poslabšajo naše psiho-fizične sposobnosti za vožnjo in za varno udeležbo v prometu. Tudi Bojan Šipek, pomočnik komandirja na Policijski postaji Šentjur, poudarja, da je vožnja pod vplivom teh snovi nesprejemljiva:



Agencija za varnost prometa, ki vodi akcijo, želi z njo ljudi tudi spodbuditi k ničelni toleranci do teh snovi v prometu. Aktivnostim se že tradicionalno pridružujejo slovenski policisti, kljub stavki. Sodelujejo tudi mestni redarji, ki so na kršitelje vse do 11. novembra še posebej pozorni. Podrobneje si o preventivni akciji Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu preberite TUKAJ. (NS)