januar 28, 2023

Podčetrtek bo slovensko središče juda

Terme Olimia in Judo zveza Slovenije sta s pogodbo včeraj utrdili svoje sodelovanje. To bo v Podčetrtek naslednji dve leti pripeljalo številne judoistične dogodke. 

Včerajšnji podpis pogodbe. (Foto: Terme Olimia)

Pogodbo sta včeraj podpisala vodja prodaje in marketinga ter prokurist Term Olimia Vasja Čretnik in predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf. Terme gojijo dolgoletno sodelovanje s celjskim Judo klubom Z'dežele Sankaku, sčasoma pa je preraslo tudi v sodelovanje s krovno judo zvezo. Ta pod svojim okriljem združuje preko 70 klubov in 5 tisoč judoistov. 

Do konca leta 2024 bo Podčetrtek gostil številna srečanja in priprave judoistov. Že med 8. in 18. junijem se obetajo trije pomembni dogodki; evropski pokal v judu, evropsko prvenstvo za judo veterane in evropsko prvenstvo v katah. V Podčetrtku se bodo pomerili tudi judoisti s posebnimi potrebami. Poleg mednarodnih dogodkov in tradicionalnih gostovanj bodo skladno s podpisano pogodbo slovenski judoisti v Podčetrtku dvakrat letno opravili tudi priprave. 

Kot so zapisali v Termah Olimia, pogodba destinacijo Podčetrtek uveljavlja kot pomembno destinacijo za izvedbo športnih priprav in tekmovanj na najvišjem nivoju. Terme namreč zagotavljajo vso potrebno infrastrukturo za športne dogodke: "Od številnih dovršenih prostorov za trening, do vrhunskih kapacitet za sprostitev in regeneracijo po tekmovanjih, animacijskih in številnih dodatnih vsebin ter izkušenosti organizatorjev z izvedbo mednarodnih tekmovanj." so še zapisali. (ViP)

Galerija slik