april 10, 2020

Pretep na avtocesti, v Rogaški s štirikolesnikom v drevo

Na avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami sta se včeraj sporekla dva voznika, ki sta zatem na odstavnem pasu med seboj tudi fizično obračunala. V Rogaški Slatini pa se je pri vožnji med testno vožnjo novega štirikolesnika poškodoval 23-letnik, bil je pod vplivom alkohola.

Med vožnjo bodite strpni in nikoli za volan ne sedite pod vplivom alkohola!

Spor zaradi prehitevanja
Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, naj bi se na avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami voznika, stara 27 in 45 let, ovirala med prehitevanjem, kar je enega od njiju tako ujezilo, da je drugemu dal znak, naj ustavi na odstavnem pasu, v bližini izvoza Dramlje. Tam sta se sporekla, prepir je prerasel še v fizično obračunavanje. »27-letnik se je 45-letnika lotil s pestmi. 45-letnik mu je uspel zbežati v svoje vozilo, 27-letnik pa je medtem iz svojega vozila prinesel kovinsko palico in razbil steklo na levih zadnjih vratih,« razlagajo policisti in dodajajo, da bodo 27-letnika zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari kazensko ovadili. 45-letniku so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Na poskusno vožnjo pod vplivom alkohola
Na območju Rogaške Slatine pa se je pri vožnji s štirikolesnikom lažje poškodoval 23-letni voznik. »Nameraval je kupiti štirikolesnik, prodajalec mu je dovolil poskusno vožnjo na dvorišču, kupec pa je brez prodajalčevega dovoljenja zapeljal na cesto in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drevo in se lažje poškodoval. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker voznik ni imel vozniškega dovoljenja, smo štirikolesnik zasegli,« sporočajo iz celjske policijske uprave. (AD)