avgust 27, 2020

Previdno na cestah, kjer bo spet veliko otrok!

Začetek novega šolskega leta je pred vrati, tako bo v prometu znova več otrok. Da pa bo za vse šolarje vstop v šolo čim bolj varen, policisti že izvajajo preventivne aktivnosti za večjo prometno varnost.

Dopusti se končujejo, otroci se kmalu vračajo v šole, zato bodo ceste bolj obremenjene, v prometu bo tudi več pešcev in potrebna bo dodatna previdnost. (Foto: AMZS)

Že ta teden je na cestah več policistov, ki voznike opozarjajo na dodatno previdnost še posebej v okolicah šol, vrtcev in otroških igrišč. Edi Baumkirher iz Policijske uprave Celje poziva:

Policisti pri svojih nadzorih ne bodo pozorni samo na prehitre voznike, ampak bodo preverjali tudi, ali otroci nosijo rumene rutice in odsevnike, ali so mopedi, ki jih vozijo mladoletniki, ustrezno opremljeni in ali so avtobusi za prevoz šolskih otrok tehnično brezhibni.

Ne le voznikom, Baumkirher posebno previdnost svetuje tudi vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu.

Ob pripravah na zagotavljanje čim boljše varnosti na cestah ob začetku novega šolskega leta nas je še zanimalo, kakšna je bila sicer doslej v tem letu prometna varnost na cestah celjske regije …

Še več nasvetov pred začetkom novega šolskega leta pa najdete TUKAJ. (EP)