maj 13, 2021

Prvi od osumljenih za brutalen rop na Frankolovem v priporu

Skoraj leto dni po brutalnem ropu ene od hiš na Frankolovem so iz Policijske uprave Celje sporočili, da so prejšnji teden prijeli enega od osumljenih. Sodnik je zanj odredil pripor. Grozi mu do 15 let zapora. Ostale roparje še iščejo.

Dobro načrtovan in nasilen rop
Rop se je zgodil v noči z 18. na 19. maj lani. Najmanj trije zamaskirani moški so pred hišo onesposobili varnostne kamere, vlomili v hišo in v spalnici grobo napadli lastnika, ju zvezali z vezicami in lepilnim trakom ter temeljito preiskali prostore. Ukradli so več gotovine in zlatnine, prenosni računalnik in fotoaparat ter osebno vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja.

Vozilo so policisti s pomočjo podatkov občana nekaj dni po ropu našli na območju Trojan in ga vrnili lastnikoma. Z nadalnjnjim zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so ugotovili, da je v ropu sodeloval 42-letni moški, doma z območja Kopra, konec prejšnjega tedna so mu odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Stari znanec policije
»42-letni storilec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja nasilništvo, nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva, lahka telesna poškodba, grdo ravnanje, neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, izsiljevanje in velika tatvina,« ob tem sporočajo iz celjske policijske uprave in dodajajo, da mu tokrat za storjeno kaznivo dejanje ropa grozi do 15 let zaporne kazni.

Preiskavo in iskanje ostalih osumljenih nadaljujejo. (AD)