januar 10, 2019

Tragediji na Vojniškem in Žalskem: ljudje stopili skupaj!

Ko udari nesreča, znamo ljudje stopiti skupaj in pomagati soočloveku v težavah. Srčnost in solidarnost sta še toliko bolj prisotni med ljudmi v manjših krajih. To prav v tem času dokazujejo ljudje na Vojniškem in Žalskem. Pomagajo sokrajanom, družini Janc in mlademu Žanu Kotniku, v hudi stiski.

Žan Kotnik je po izgubi mame in očeta ostal še brez doma. (Foto: KS Galicija)

Ostali brez očeta v dotrajani hiši iz leta 1890
Družini Janc
iz Vojnika minuli božično-novoletni prazniki ne bodo ostali v lepem spominu. Zadnji dan novembra so ostali brez očeta. Da je stiska še hujša, je mama Sandra s sinovoma, sedemletnim Lovrom in petletnim Matevžem, ostala sama v več kot 100 let stari hiši, ki sta jo z možem sobo za sobo obnavljala zadnjih 10 let. Lidija Eler Jazbinšek, predsednica KS Vojnik, razlaga:

Obnova hiše je po smrti očeta negotova. (Foto: Občina Vojnik)

Družini v hudi stiski so na pomoč takoj priskočili sokrajani, pravi Eler Jazbinškova:




Notranjost hiše je polna vlage. (Foto: Občina Vojnik)

Čez dober teden bodo v Vojniku za družino organizirali tudi dobrodelni koncert:

Več o koncertu si lahko preberete TUKAJ. Sicer pa denarna sredstva za pomoč družini zbira Škofijska Karitas Celje. Vsak evro, ki bo zbran na račun, bo šel izključno in samo za pomoč družini Janc iz Vojnika. Če boste pomagali, denar nakažite na: 

Škofijska Karitas Celje
Muzejski trg 8, 3000 Celje

Številka računa za nakazilo je:
TRR: SI56 0510 0801 5567 619
SKLIC 29380
namen: Vojnik, stopimo skupaj.
Koda: CHAR.

Žan v požaru izgubil streho nad glavo
Novo leto se tudi za Žana Kotnika iz Galicije, v občini Žalec, ni začelo srečno. Mladenič je pred dobrima dvema letoma ostal brez mame, pred tremi meseci mu je bolezen vzela še očeta, zdaj pa je v požaru izgubil še streho nad glavo. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi, ogenj je uničil zunanji nadstrešek, del ostrešja hiše, kuhinjo in opremo. O požaru smo poročali tudi na Štajerskem valu, preberite TUKAJ.

Po požaru hiša ni več primerna za bivanje. (Foto: KS Galicija)

Po oceni strokovnjakov stavba ni več primerna za bivanje. Na pomoč so Žanu že priskočili sokrajani v Krajevni skupnosti Galicija, žalski Rdeči Križ, Občina Žalec, kot prvi pa seveda gasilci več žalskih prostovoljnih gasilskih društev, ki so gasili požar. Žan bo vesel vsakršne pomoči, da obnovi ali na novo postavi svoj dom. Kako mu lahko pomagate tudi vi, preverite TUKAJ. (NS)