november 16, 2022

Ujeli tujca, ki sta vlamljala v hiše

Policisti so ujeli Madžara, stara 33 in 37 let, ki sta osumljena več vlomov v stanovanjske hiše na Konjiškem. Oba sta v priporu. Enega osumljenca še iščejo.

En osumljenec je še na prostosti. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Konjiški policisti so bili prejšnji četrtek zvečer obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. »V nadaljevanju so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv ter ga zadržali do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca. Vozniku smo odvzeli prostost, vozilo pa zasegli,« so sporočili iz celjske policijske uprave.

»Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaj in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala. V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnost, bila je noč in gosta megla, zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega smo izsledili, ko je peš hodil po avtocesti,« nadalje razlagajo na celjski policijski upravi ter dodajajo, da so vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca in so ga opazili občani, ter storilcu, ki so ga prijeli na avtocesti, odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor.

»Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu smo našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje,« še sporočajo policisti in dodajajo, da o sostorilcu, ki je pobegnil, še zbirajo obvestila.