julij 12, 2022

Umor in samomor na Šentjurskem: našli več kosov orožja

Celjska policijska uprava je sporočila nekaj več informacij o včerajšnjem tragičnem dogodku na Šentjurskem. 61-letnik je ustrelil svojo 64-letno partnerko, nato je sodil še sebi.

Strelno orožje, s katerim je vzel življenje partnerki, ni bilo prijavljeno. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Regijski center za obveščanje je klic dobil ob 15. uri, policisti so ob prihodu na kraj dejanja v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. »Prve ugotovitve kažejo, da
je 61-letni moški v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izvenzakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe. Pri ogledu smo našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega
orožja in več nabojev. Za vse zaseženo orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja,« so dan po tragediji sporočili iz Policijske uprave Celje.

Zbiranje obvestil še nadaljujejo, pravijo pa, da med osumljencem in žrtvijo v preteklosti policisti niso obravnavali kakršnihkoli nasilnih dejanj.

Po naših informacijah se je tragični dogodek zgodil v Vezovju. (AD)