oktober 19, 2020

V Obsotelju prijeli 42 ilegalnih prebežnikov

»V zadnjih treh dneh smo pestro dogajanje beležili na področju ilegalnih migracij,« so to jutro sporočili iz celjske policijske uprave ter navedli, da so v treh dneh ujeli 42 ilegalnih prebežnikov.

Leta 2015 so vojaki ob slovensko-hrvaški meji v boju proti ilegalnim migracijam postavili žičnato ograjo. Še danes stoji, ilegalnih prebežnikov pa, kot kaže, ne uspe zaustaviti. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

42 tujcev, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo, so ujeli na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina, in sicer v Kunšperku in v Nimnem. »V enem primeru nas je na ilegalne prebežnike opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujemo,« pravijo v Policijski upravi Celje.

Število ilegalnih prehodov v našo državo se v tem letu močno povečuje. Na območju celotne Slovenije so na primer aprila našteli 500 ilegalnih prehodov, avgusta pa že skoraj 3. O tej problematiki je ob svojem nedavnem obisku mejnega prehoda Dobovec v občini Rogatec spregovoril tudi obrambni minister Matej Tonin, po obisku nam je povedal:

Tako so, kot pravi, policisti ponovno pozvali k aktivaciji 37. a člena zakona o obrambi, ki bi dal vojski dodatna pooblastila na meji. Kako pa je sicer s kadri v Slovenski vojski ter še o več aktualnih temah ministru Toninu prisluhnite TUKAJ. (AD)