oktober 19, 2020

Vandali iznakazili hišo komunalnega delavca iz Slovenske Bistrice

Slovenjebistriški policisti iščejo neznane storilce, ki so v noči s petka na soboto močno iznakazili hišo in avtomobil v Samovi ulici v Slovenski Bistrici. Po oceni pretresenega lastnika je škode za dobrih 30 tisoč evrov.

Lastnik upa, da bo del škode pokrila zavarovalca. (Foto: osebni arhiv)

Lastnika hiše v Samovi ulici v Slovenski Bistrici sta v soboto zjutraj ugotovila, da so vandali s temno snovjo, predvidoma z bitumensko smolo, polili celotno pročelje hiše, stekla in rolete, ploščice okoli hiše, okrasno kamenje, pa tudi pred hišo parkiran avtomobil. Vandalsko dejanje so opravili med 23. uro zvečer in 7. uro zjutraj. Lastnik Stanislav Skrbiš ocenjuje, da je škode za dobrih 30 tisoč evrov. Napis »toži grož«, ki so ga pustili nepridipravi, napeljuje na sum, da je dejanje povezano z vestnim opravljanjem njegove službe, razlaga vidno prizadeti Skrbiš:

Skrbiš je nad vandalskim dejanjem zgrožen. Kot pravi, so nepridipravi s sprevrženim in nerazumnim dejanjem njegovo hišo in eno leto star avto poškodovali do te mere, da potrebuje celovito prenovo. Zadevo je predal policiji, prav tako pričakuje oceno škode zavarovalnice. Če je neznane storilce pri dejanju kdo opazil ali karkoli o tej situaciji ve, naj pokliče na slovenjebistriško policijsko postajo na številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko policije 080 12 00.

Galerija slik