maj 13, 2021

Zamik začetka gradnje šentjurskega krožišča

V Šentjurju naj bi to nedeljo začeli gradnjo krožišča pri Osnovni šoli Franja Malgaja, na zelo prometni cesti, ki Šentjur povezuje z avtocesto. A gradbinec, celjski VOC, je to jutro sporočil, da bo začetek del prestavljen vsaj za teden dni. Zapora ceste je tako po novem predvidena za 23. maj.

To križišče pri OŠ Franja Malgaja in Ipavčevem kulturnem centru bo postalo krožišče. Med deli bo cesta, ki sicer celotno Obsotelje in Kozjansko povezuje z avtocesto, zaprta. (Foto: Občina Šentjur)

Zamik začetka gradnje krožišča je, ker še ni končana obnova ceste Teharje–Slance–Bukovžlak, ki bo med gradnjo krožišča v Šentjurju služila kot obvozna cesta. Nanjo bo preusmerjen ves promet osebnih vozil in tovornih vozil do 7,5 tone. Težki tovornjaki bodo preusmerjeni na ostale državne ceste in avtocesto. Med gradnjo krožišča, ki bo trajala vsaj do konca leta in ki predvideva tudi gradnjo podhoda med šolo in športnim parkom, bo poseben režim tudi za domačine, ki živijo ob cesti. Kot je razvidno iz spodnje slike, bo v smeri Dole–Šentjur speljan enosmerno čez gradbišče, iz Šentjurja proti Dolam pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto. Vsem gospodinjstvom je šentjurska občina že tudi poslala letak z vsemi potrebnimi informacijami.

Nov prometni režim med gradnjo krožišča za domačine bo v obe smeri enosmeren. (Foto: Občina Šentjur)

Med gradnjo krožišča bo spremenjen režim tudi za pešce. Prepovedna bo hoja čez gradbišče, z ustrezno signalizacijo bodo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se pot po pločniku ob cesti Pešnica–Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Parkirišče pri Osnovni šoli Franja Malgaja bo zaprto, avtobusno postajališče nasproti šole pa bodo začasno prestavili na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj, kar bo tudi označeno s prometno signalizacjio.

Po trenutnem načrtu je predvideno, da bodo zaporo postavili v nedeljo, 23. maja. (AD)