junij 21, 2019

Darilo slovenjebistriške ljudske univerze ob njeni 60-letnici

Ljudska univerza Slovenska Bistrica letos praznuje 60-letnico delovanja. Obeležila jo bo s sobotnim velikim koncertom v grajskem parku. Dogodek bo darilo Slovenjebistričanom, zato vabijo, da se jim pridružite v čim večjem številu.

Ljudska univerza Slovenska Bistrica ob jubileju pripravlja veliki brezplačni koncert v grajskem parku. (Foto: FB LU Slovenska Bistrica)

Skoraj 100 nastopajočih
Šest desetletij Ljudske univerze Slovenska Bistrica je bilo zares pestrih. Po besedah direktorice Brigite Kruder je v njenih klopeh v tem obdobju sedelo več kot 480.000 slušateljev, ki so znanje nabirali v najrazličnejših programih. Danes lahko pri njih pridobite izobrazbo ali poklic, nudijo osnovnošolsko izobraževanje za odrasle, strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje in splošno izobraževanje. A sobotni večer ne bo po šolsko resen, temveč sproščen in namenjen druženju. Na brezplačnem koncertu v grajskem parku bo skoraj 100 nastopajočih, med drugim boste lahko prisluhnili Simfoničnemu orkestru in zboru Slovenskega narodnega gledališča Maribor ter številnim solistom. Še več o praznovanju in delu Ljudske univerze Slovenska Bistrica izveste v spodnjem posnetku. Z direktorico Brigito Kruder se je pogovarjala Greta Kokot Rajković. (NS)