december 5, 2016

O željah, praznikih in predvsem o glasbi z Dejanom Vunjakom

Prvo adventno oddajo Nedeljski meh smo na Štajerskem valu poklepetali z Dejanom Vunjakom. Mlad, perspektiven pevec je povedal, da mu prazniki pomenijo veliko prav zaradi tega, ker lahko malce več časa preživi s svojimi domačimi. Sicer pa je Dejan poskrbel, da so trije dobri možje lahko obdarovali koga tudi z njegovo novo zgoščenko, ki je izšla v zadnjih novembrskih dneh.

 

Prvo adventno nedeljo je bil naš gost Dejan Vunjak.

Na Dejanovi prvi samostojni CD zgoščenki, želim je 12 skladb (nekaj že slišanih singlov in nekaj novih), ki jih je skupaj s svojim bendom Brendijeve barabe in ostalo ekipo ustvarjal od samega začetka njegove glasbene kariere. Dejan o sebi pravi, da pravzaprav svoje samostojne glasbene kariere ni načrtoval, ampak se je »kar zgodila«. Za eno najlepših obdobij na svoji poti šteje čas, ko je igral bobne in nastopal z očetom Brendijem. Dejan rad pove,daso bila to tudi zelo dragocena leta, ker se je od očeta ogromno naučil. Po očetovi smrti je na pobudi drugih glasbenikov posnel nekaj priredb očetovih melodij, kar je bilo izhodišče za njegovo samostojno glasbeno pot.  

Svojo prvo samostojno CD ploščo je Dejan poimenoval po skladbi Želim, želim, saj je bila to njihova prva avtorska pesem. Poslušalci so skladbo zelo dobro sprejeli, na Youtubu ima skoraj dva milijona ogledov in tudi zato je Dejan prepričan, da je bilo prav, da se njegov glasbeni  album imenuje po njej. Na ploščo je izredno ponosen in pravi, da so to posebni občutki. “Tako kot je v vsaki stvari, ki se zgodi prvič, vedno nekaj posebnega in tega nikdar ne pozabiš, je v tem trenutku enako. Lahko bi rekel, da je to za glasbenika kot zaključek nekega poglavja v knjigi in upam, da bo poglavji v glasbeni karieri še veliko. Poleg tega pa je CD tudi nekakšno dokazilo, da si v tem, kar počneš, uspešen in da greš v pravo smer.”

Kljub temu da je za Dejanom velik projekt, mu idej in želja za v prihoodnje ne bo zmanjkalo. Praznični december bo pri njem minil zlasti v znamenju promocije nove zgoščenke in številnih nastopov. Za praznike si predvsem želi nekaj več časa preživeti s svojimi domačimi, ki jih tudi letos namerava obdariti s kakšnimi lepimi osebnimi darili.  Dejanu vse dobro na glasbeni poti, vsem vam pa povabilo k poslušanju posnetka oddaje v priponki.

Galerija slik