november 21, 2018

Delničarji zaradi goljufije ob 12 milijonov evrov

Končana je obsežna kriminalistična preiskava nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe s širšega območja Celja. Celjski kriminalisti so zaradi suma goljufije ovadili dve osebi, ki naj bi delničarje družbe oškodovali za več milijonov evrov.

Osumljenca, ki naj bi delničarje oškodovala za 12 milijonov evrov, sta v družbi zaposlena. (Fotografija je simbolična.)

Preiskave še niso končane
Celjski kriminalisti so podrobnosti preiskave suma goljufije predstavili na dopoldanski novinarski konferenci. Imena družbe, kjer naj bi se dogajale nepravilnosti, niso razkrili, po neuradnih informacijah spletnega medija 24ur.com pa naj bi šlo za Thermano Laško. Kriminalisti so kazensko ovadili dve osebi, ki sta s svojimi dejanji delničarje družbe oškodovali za več miljonov evrov. Milena Trbulin s celjske policijske uprave pravi:

Osumljena sta namreč zgolj z računovodsko operacijo družbo prikazala kot insolventno in s tem omogočila spremembo lastništva družbe. To je vodilo k oškodovanju obstoječih delničarjev. Kriminalisti sicer dela še niso zaključili, kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci, nekatere preiskave zaradi sumov nepravilnosti v tej družbi še opravljajo. (NS)