januar 9, 2017

Delovna nedelja za gasilce

Na Vojniškem je včeraj kar dvakrat zagorelo. V prvem požaru se je ogenj z lesene lope razširil na poslovno-stanovanjski objekt, v drugem je zagorela sušilnica za rejo kokoši. Gasilci so bili na delu tudi v Rogatcu.

Takole je včeraj gorelo v Arclinu. (Vir: PGD Škofja vas)

Uničena ostrešje in stanovanje
V nedeljo nekaj po poldnevu je zagorelo v Arclinu pri Vojniku. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorela lesena lopa, od koder se je ogenj razširil na ostrešje poslovno-stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci štirih prostovoljnih gasilskih društev – Vojnik, Škofja vas, Ljubečna in Otrožno. Ogenj je v celoti uničil ostrešje objekta in podstrešno stanovanje. Po prvih podatkih celjske policijske uprave je škode za okoli 40 tisoč evrov.

Kokoši so rešili
Zvečer je zagorelo še v kraju Razdelj pri Vojniku. Zagorelo je v sušilnici, ki jo je lastnik uporabljal za vzrejo kokoši. Ogenj so pogasili gasilci PGD Nova Cerkev in Vojnik, ki so do ponedeljka zjutraj tudi postavili gasilsko stražo. Kokoši so uspeli pravočasno rešiti, vzrok požara pa še preiskujejo. Zvečer je zagorelo tudi v Rogatcu. Vnele so se saje v dimniku večstanovanjske hiše. Gasilci so lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja. (AD)