maj 16, 2017

Delovno poletje v vojniški občini

Občina Vojnik se bo to poletje lotila dveh večjih letošnjih naložb. Obe naj bi bili končani do jeseni, skupaj bosta stali okoli pol milijona evrov.

Vojniška občina je že v prejšnjem šolskem letu dodatne prostore zagotovila v POŠ Nova Cerkev, v naslednjih letih jo čaka še gradnja vrtca na Frankolovem. Sedanji je dotrajan in poka po šivih. (Foto: Občina Vojnik)

V šoli tri nove učilnice
Prva naložba bo na področju šolstva. Zaradi naraščujočega števila šoloobveznih otrok mora občina v vojniški šoli zagotoviti dodatne prostore. „Uredili bomo podstrešne prostore, ki so bili nedokončani. S tem bomo pridobili tri nove učilnice in kabinete,“ pojasnjuje župan Branko Petre. Z dodatnimi prostori bodo jeseni lahko omogočili enoizmenski pouk. Število otrok po županovih besedah iz leta v leto raste, z novimi učilnicami bodo vsaj za nekaj časa pokrili potrebe in zagotovili ustrezno raven izobraževanja. Prenova podstrešja bo stala okoli 400.000 evrov, denar je zagotovila občina.

Vežica bo dobila nadstrešek
V prvih poletnih mesecih se bo občina lotila tudi del na vojniškem pokopališču. Ob poslovilni vežici bo zgradila nadstrešek. „Potreba obstaja že dolgo. Na vojniškem pokopališču nimamo nobenega pokritega prostora, kjer bi se svojci ob slabem vremenu lahko poslovili od pokojnika. To smo morali nujno urediti,“ je povedal Petre. Župan zagotavlja, da bo 100.000 evrov vredna naložba končana v najkrajšem možnem času, zato da na pokopališču ne bo predolgo gradbišče. (NS)