junij 20, 2019

Deset let slovenjebistriških lionistov

Slovenjebistriški Lions klub praznuje deset let. V tem času so marsikomu pomagali z zbiranjem denarja, materialnih sredstev ali s svojo pomočjo. Njihov predsednik pravi, da si želi, da bi ljudi navdihnili, da se v svet odpravijo ne le z odprtimi očmi, temveč tudi z odprtim srcem. Le tako lahko opazimo stiske ljudi, ki jih srečujemo.

Prvotno poslanstvo pomoči slepim in slabovidnim se je v Lions klubu razširilo še na druga področja. (Foto: Lions klub Slovenska Bistrica)

Več kot 100.000 evrov
V desetih letih so poleg lastnega dela in materialne pomoči v dobrodelne namene zbrali več kot 100.000 evrov. V desetletju pa so pomagali tudi številnim ljudem. »Številke so ogromne, ker so že obdarovali skupine otrok, drugo leto otroke iz socialno ogroženih družin vozijo na morje, to je vsako leto čez 50 otrok,« pravi predsednik slovenjebistriškega Lions kluba Aleš Podrekar.

Tako se je prvotno poslanstvo kluba – pomoč slepim in slabovidnim – kreprko razširilo. Sicer pa 37 članov kluba vsako leto pripravlja tradicionalni Palačinkijado in Miklavževanje. Katere prireditve so med ljudmi najbolj priljubljene in kako hitro se nanje odzovejo Slovenjebistričani, slišite v spodnjem pogovoru z Alešem Podrekarjem. (TMG)

Datoteke

Pogovor z Alešem Podrekarjem