avgust 14, 2017

Destinacija Rogla-Pohorje v kanadski televizijski oddaji

Turistične znamenitosti destinacije Rogla–Pohorje bodo predstavili Kanadčanom – v televizijski oddaji »Vstran od uhojenih poti«, kjer obiskujejo še neodkrite turistične bisere sveta. Sloveniji bosta namenjeni dve oddaji.

Takole so Kanadčane odpeljali v Žičko kartuzijo. (Foto: Destinacija Rogla-Pohorje)

Ogledi in doživetja
V oddaji predstavljajo znamenitosti in lokalne običaje, skozi oči kanadske družine. Družina z dvema otrokoma je s snemalno ekipo prebivala na turistični kmetiji Urška in obiskala številne turistične atrakcije celotne destinacije Rogla–Pohorje. »Prvi dan so namenili kolesarskemu ogledu vinorodnega območja Škalc ter obiskali Vinsko klet Zlati grič. Naslednji dan je sledil obisk Term Zreče, popoldan pa so se odpravili v Žičko kartuzijo in za zaključek povečerjali v Gostilni Gastuž. Sledilo je spoznavanje Oplotnice. Nedelja je bila namenjena obisku Rogle, popoldan so se odpravili še na Skomarje. Zaključni dan so preživeli na Letališču Slovenske Konjice in pobliže spoznali podjetje Trixy Aviation,« naštevajo v ekipi Destinacije Rogla– Pohorje in dodajajo, da so jim prikazali številne stare običaje območja ter jim pričarali najrazličnejše doživljajske izkušnje.

O Sloveniji dve oddaji
Kanadska televizijska ekipe se je zatem odpravila še v ostale dele Slovenije, med drugim v Ljubljano, Škocjanske jame, Bled in na Veliko planino, saj bo utrinke strnila v dve oddaji o Sloveniji, v začetku prihodnjega leta ju bodo predvajali na kanalu TV5 Canada, kasneje še na kanalu TV5 Monde. Snemanje je finančno podprla Slovenska turistična organizacija. »Zagotovo bo to več kot uspešna promocija, ki bo glas o destinaciji Rogla-Pohorje in Sloveniji kot edinstveni zeleni turistični destinaciji ponesla daleč v svet,« pravijo turistični delavci na širšem Konjiškem. (AD)

Galerija slik