julij 19, 2017

Do sadja z mobilno aplikacijo

Pametni telefoni nam omogočajo marsikaj. Tudi nakupovanje sadja iz domače dnevne sobe. V Goriških brdih so pridelovalci češenj svoje pridelke začeli prodajati s pomočjo mobilne aplikacije, brez gotovine in bančnih kartic.

Je prihodnost brezgotovinska? (foto: Hal mBills)

S kodo do sadja
Ponudniki se morajo registrirati na naši spletni strani. Pred prodajo fotografirajo pridelek ali produkt ter ga s svojo posebno QR kodo pošljejo svojim strankam - preko elektronske pošte, družbenega omrežja ali oglasnega plakata," razlagata Jerica Urbančič in Primož Zupan iz podjetja Hal mBills, ki je predstavilo mobilne denarnice. Kupci pa morajo na svoj telefon naložiti mobilno aplikacijo in napolniti dobroimetje. Od ponudnikov dobijo posebno kodo, ki jih pripelje do fotografije sadja, zelenjave ali drugih produktov, ter lahko, če se odločijo za nakup, plačilo izvedejo takoj. Večina ponudnikov nudi tudi dostavo na dom.

Telefone imamo vedno s sabo
Plačevanje z mobilno denarnico se je razširilo številne pridelke in najrazličnejše storitve. Mreži se priključujejo ponudniki iz vse Slovenije. Z mobilno denarnico ljudje ne kupujejo le sadja in zelenjave. Ti načini plačevanja so priljubljeni tudi v raznih planinskih in drugih višjeležečih postojankah, kjer je signal POS terminalov slabši, pohodniki in kolesarji, ki se tam ustavljajo, pa imajo s sabo čim manj stvari - "tako ne potrebujejo denarnice, ampak samo telefon, ki je vedno pri roki", pravita Urbančičeva in Zupan. Pogovoru z njima prisluhnite v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Pogovor z Jerico Urbančič in Primožem Zupanom