april 28, 2015

Dobovec Pivovarna Kozel državni prvak

V finalu 20. jubilejne sezone so Kozli še tretjič ugnali Oplast iz Kobarida in se veselili dolgo pričakovane lovorike. Jeseni jih čaka igranje v evropskem tekmovanju.
Ekipa KMN Dobovec Pivovarna Kozel. Foto: KMN Dobovec Pivovarna Kozel
Prvi že po rednem delu prvenstva
Nogometaši Dobovca so na 18. tekmah rednega dela prvenstva izgubili le dvakrat, enkrat so remizirali. Tako so konec marca že nakazali, da jih zanima samo naslov državnih prvakov. Trener Aleš Poredski je po zmagoslavju povedal: "Končno smo prvaki. Dolgo je trajalo. Toliko ljudi nam je pomagalo. Vsak je dal svoj delež. Veseli in srečni smo. Ponosen sem, ker sem bil trener ekipe in fantov, ki imajo tako veliko željo."
 
V pokalnem tekmovanju se ni izšlo po željah
Vmes so se Dobovčani borili tudi za pokalno lovoriko, a je bila želja tako velika, da so premagali sami sebe. Odločila je tudi kratka klop, zato si želijo pred novo sezono svoje moštvo okrepiti. Predsednik kluba Slavko Pavlovič se zaveda pomena naslova prvakov: "Lažje bomo privabili dva ali tri mlade kvalitetne igralce, ki bodo vmes izkoriščali priložnost za nabiranje izkušenj. Pa tudi upamo na še kakšnega novega sponzorja. Ko si enkrat prvak, lažje dobiš kakšen euro več."
 
Sedaj bo priložnost nastopanja v evropskih tekmovanjih
Vodstvo kluba, razlaga Pavlovič, si je naslova državnih prvakov želelo že dolgo. Po 15. letih igranja v 1. slovenski futsal ligi oziroma prvič v 37. letni zgodovini kluba se sedaj zasluženo veselijo. Naslov prvaka pa prinaša tudi obveznost oziroma privilegij nastopanja v Evropi: "Pred nami je velik izziv, velika priložnost, ki je ne smemo izpustiti. Ne kot klub, ne kot kraj Dobovec, niti z občinskega vidika. Pred nami je tekmovanje, v katerem bo potrebno dostojno zastopati klub in državo," še dodaja Pavlovič. (MK)