marec 1, 2020

Dobovec znova pokalni prvak

Igralci Dobovec MB-Monting so že 3. leto zapored osvojili futsal Pokal Terme Olimia. Na finalnem turnirju v Podčetrtku so v polfinalu ugnali Sevnico, v nedeljskem finalu pa so bili prepričljivo boljši še od Oplasta.

Obsoteljčani so se s 3. pokalnim naslovom po številu pokalnih lovorik izenačili z Oplastom in Puntarjem. (Foto: Nogometna zveza Slovenije)

Na zaključnem futsal turnirju, poimenovanem Pokal Terme Olimia, v Podčetrtku je Dobovec MB-Monting znova uspel ubraniti naziv pokalnega zmagovalca. KMN Oplast iz Kobarida je v soboto v prvi polfinalni tekmi premagal Siliko iz Vrhnike s 4:1, v drugem polfinalu pa je Dobovec MB-Monting ugnal Sevnico z 2:0. V nedeljskem finalu so varovanci trenerja Kujtima Morine prepričljivo, s 4:0, premagali še Oplast in tako že 3. leto zapored osvojili pokalno lovoriko. Rekorderka po številu lovorik je sicer Litija, ki ima devet naslovov. 

 Gole so na finalni tekmi zadeli Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Žiga Čeh in Alen Fetić. (Foto: fb Futsal klub Dobovec)

Kristjan Čujec igralec leta
Na slovesnosti pred finalno tekmo so se v taboru Dobovca razveselili še enega laskavega dosežka, Kristjan Čujec je namreč postal prejemnik Zlate žoge za leto 2019. Nagrado, ki jo 12. podeljuje Nogometna zveza Slovenije (NZS), prejme najboljši slovenski igralec futsala v zadnjem koledarskem letu. Vratar Dobovca Damir Puškar pa je osvojil že deveto pokalno lovoriko. (SP)

 Kristjan Čujec je sanjsko sezono okronal z nazivom najboljšega slovenskega igralca leta. (Foto: fb Futsal klub Dobovec)

Podobne vsebine:
Dobovec v lov za pokalno lovoriko