april 2, 2020

Dobre novice za konjiški zdravstveni dom

Iz občine Slovenske Konjice so danes sporočili dobro novico. Župan Darko Ratajc je podpisal pogodbo za gradnjo prizidka h konjiškemu zdravstvenemu domu, ki se bo začela že kmalu.

Župan Darko Ratajc je podpisal pogodbo za gradnjo prizidka h konjiškemu zdravstvenemu dom, ki naj bi bila končana junija 2021. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Stroji naj bi zabrneli maja
Dograditev Zdravstvenega doma Slovenske Konjice bo opravilo celjsko podjetje GES. Kot so sporočili iz občine Slovenske Konjice, znaša vrednost pogodbenih del izgradnje prizidka nekaj več kot 1,2 milijona evrov. Če bodo razmere dopuščale, naj bi se gradnja začela v začetku prihodnjega meseca, prizidek pa naj bi bil končan junija prihodnje leto. Iz konjiške občine so še sporočili: »16. januarja smo z občinama Vitanje in Zreče ter Javnim zavodom Zdravstveni dom Slovenske Konjice podpisali pogodbo o sofinanciranju razširitve, ki je še kako pomembna za zagotovitev dodatnih prostorov za splošne in specialistične ambulante. Z razširitvijo bo zdravstveni dom pridobil tri splošne ambulante ter prostore za fizioterapijo in ginekologijo. Skupaj bodo dodatne površine merile 890 kvadratnih metrov.« (NS)