november 9, 2017

Dobrodelni koncert za konjiške sovice

V športni dvorani v Slovenskih Konjicah bo popoldne odmevala glasba. Na odru se bodo zvrstili številni nastopajoči, ki so se odločili, da bodo pomagali učencem s posebnimi potrebami v konjiški šoli V parku. Pomagate lahko tudi vi. Da pridete, kupite vstopnico in uživate v koncertu, ki so ga naslovili Hu-hu-hu sovice smo tu.

Učenci in učitelji šole v Parku imajo zelo radi rojstnodnevne zabave. To je utrinek z ene od njih.

Vedno željni dogodivščin in novih doživetij
V konjiško šolo V parku, ki sodi pod okrilje Osnovne šole Pod goro Slovenske Konjice, zahajajo učenci s posebnimi potrebami iz konjiške, zreške in vitanjske občine. Imajo lažje in težje motnje v psihofizičnem razvoju. Ob ustaljenih aktivnostih jim nudijo dodatne izkušnje v zimski in letni šoli v naravi, učne ekskurzije ter sodelovanja v različnih humanitarnih projektih. Zanje so takšna doživetja toliko bolj dobrodošla, saj blagodejno vplivajo na njihovo samozavest in siceršnji razvoj. Te dejavnosti so nadstandardne, to pomeni, da jih morajo starši plačati. Da bi čim bolj razbremenili starše, šola navezuje stike s podjetji, ki finančno pomagajo. Tokrat pa so se odločili nekaj dodatnega denarja zagotoviti z današnjim dobrodelnim koncertom. Še kako prav bo prišel za šolo v naravi, končni izlet, mednarodni projekt jadranja Mirno morje in nakup opreme za terapevtsko potapljanje.

Kdo bo prepeval, igral in plesal?
Koncert so poimenovali "Hu-hu-hu sovice smo tu", nastopili bodo v družbi številnih znanih glasbenikov. Njihovemu povabilu so se odzvali Modrijani, Bend Maus, Julija Lubej, Dejan Vunjak, Eva Boto, Maja Založnik, Slavko Ivančič, Uroš in Tjaša, skupina Gemaj ter plesalke in plesalci plesne šole Jay Dance. In da ne boste zamudili - ob 17-ih se bo začel koncert. Učenci šole V parku pravijo, da ga boste še dolgo pomnili po prijetnem doživetju. (BF)