december 15, 2015

Dobrodošla pomoč gasilcem

Gasilske zveze Celje, Slovenske Konjice in Radeče so od zavarovalnice Triglav prejele po tisoč evrov. Gasilci pravijo, da je finančna pomoč še kako dobrodošla, saj potrebe po njihovi hitri in učinkoviti pomoči nikoli ne usahnejo.

Učinkovito oziroma kakovostno delo gasilcev ni poceni, zato so donacije vedno zelo dobrodošle.

Ne darujejo prvič
Celjska območna enota zavarovalnice Triglav je gasilskim zvezam Celje, Slovenske Konjice in Radeče podarila po tisoč evrov v sklopu novoletne preventivne akcije Za boljši jutri. V Slovenskih Konjicah in Radečah bodo podarjeni denar porabili za nakup oblačil za operativne gasilce, celjska gasilska zveza pa bo nabavila gasilske tlačne cevi, zaščitne rokavice in šolski defibrilator z lutko. Predstavniki zavarovalnice poudarjajo, da na ta način dokazuje družbeno odgovornost do okolja, v katerem poslujejo. Predvsem pa spoštovanje do plemenitega dela, ki ga opravljajo gasilci. Gasilcem sicer ne pomagajo prvič. Lani so bile finančne podpore deležne gasilske zveze Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Laško.

Konjiški gasilci hvaležni
V Gasilski zvezi Slovenske Konjice, ki v sedmih društvih združuje več kot tisoč gasilk in gasilcev, ne skrivajo hvaležnosti. "Kupili bomo nekaj delovnih gasilskih oblek. Gasilec jo nosi na vajah, tekmovanjih, izobraževanjih," pojasnjuje predsednik Gasilske zveze Slovenske Konjice Stanislav Hlastec. Poleg delovne obleke pa gasilci potrebujejo tudi zaščitno opravo. Nadenejo si jo, ko so pri reševanju neposredno izpostavljeni nevarnostim. Popolna zaščita enega gasilca stane približno dva tisoč evrov. Ker pa se zaščitna oblačila sčasoma obrabijo, morajo kupovati nova. Zato je, kot še poudarja Hlastec, vsak dodaten evro toliko bolj dobrodošel. (BF)

Galerija slik