avgust 3, 2016

Donacija za nedonošenčke v celjski porodnišnici

Ginekološko-porodniški oddelek celjske bolnišnici je prejel skoraj deset tisoč evrov vredno donacijo. S tem denarjem bo kupil ogrevalno posteljico za novorojenčke, ki se rodijo prezgodaj ali s prenizko telesno težo.

Donacijo so opravili ob stari posteljici, kmalu jo bo nadomestila nova.

Od vsakega kredita 100 evrov za dobrodelnost
Donacijo – 9.223 evrov – je celjski porodnišnici podarila Nova ljubljanska banka (NLB), ki je poleg celjske obdarila še porodnišnice v Izoli, Mariboru, Novi Gorici, Postojni in na Ptuju. Zbrala ga je tako, da je od vsakega sklenjenega kredita 100 evrov namenila za dobrodelnost. Vrednosti bon je celjski porodnišnici predal direktor Savinjsko-koroške podružnice NLB Adam Anton. „Naš namen je, da izboljšamo stanje po porodnišnicah. Otroci so naše največje bogastvo in v to želimo vlagati, ker je v tem prihodnost,“ je pojasnil razlog za donacijo.

Dotrajno posteljico bo nadomestila nova
V celjski bolnišnici se prav vsake donacije še kako razveselijo, saj nikoli ni dovolj denarja za naložbe in novo medicinsko opremo. Tokratno donacijo bodo namenili nakupu ogrevalne posteljice, ki jo potrebujejo nedonošenčki ter novorojenčki s prenizko telesno težo, ki ne morejo sami uravnavati telesne temperature. „Gre za posebno posteljico, ki omogoča transport novorojenčkov, kadar je potrebna dodatna diagnostika v drugih delih bolnišnice,“ je ob prevzemu vrednostnega bona povedal predstojnik oddelka Jakob Koren in dodal, da na oddelku že imajo podobno posteljico, ki pa je dotrajana ter pogosto v okvari. Po besedah Korena se v celjski porodnišnici, ki je tretja največja v Sloveniji, letno rodi približno dva tisoč otrok. Od tega med 5 % in 10 % novorojenčkov potrebuje dodatne preiskave. (PŽ)

Galerija slik