oktober 19, 2018

Drobtinica spet vabi dobrosrčne

Oktober je že vrsto let čas za Drobtinico, ki jo organizirajo marsikje po državi. A pobuda zanjo se je porodila v Območnem združenju Rdečega križa Slovenske Konjice. Jutri boste lahko znova pomagali tako, da boste z nakupom kruha, pekovskih in drugih domačih izdelkov prispevali denar za tople šolske obroke otrok iz socialno šibkih družin.

Pred leti je na Drobtinici v Slovenskih Konjicah pomagal priljubljeni, a žal že pokojni hrvaški pevec Oliver Dragojević. Jutri lahko pomagaš tudi ti.

Izkupiček se iz leta v leto povečuje
Pred osemnajstimi leti je Drobtinica vabila prvič. In znova se je pokazalo, da so tudi v krajih na širšem Konjiškem doma dobrosrčni ljudje. Prostovoljci Območnega združenja Rdečega križa Slovenske Konjice bodo ponovno postavili stojnice v Zrečah, na Stranicah, v Vitanju, Ločah in Slovenskih Konjicah, letos prvič tudi v Tepanju. Kot je povedala sekretarka konjiškega območnega združenja RK Renata Gabrovec, vsako leto zberejo nekaj tisoč evrov, lani so jih približno 5.800, kar je 500 evrov več kot leto prej. "Tako smo lahko učenem iz osnovnih šol v konjiški, zreški in vitanjski občini zagotovili skupno skoraj 2350 toplih obrokov. Želimo si, da bo akcija tudi letos naletela na dober odziv," poudarja. Da se stojnice šibijo pod raznovrstnimi domačimi dobrotami poskrbijo peki iz lokalnega in širšega okolja ter društvi kmetic Lipa Vitanje in Zarja Slovenske Konjice. "Zeliščarice nam podarijo čaje, čebelarji med, nekateri nakažejo denar za šolo v njihovem okolju, vedno več pa je posameznikov, ki nam pomagajo z svojimi izdelki, denimo z marmeladami, domačim kisom in moko," še pravi Gabrovčeva. (BF)