januar 20, 2020

Izpod rok Ive Senič nastaja unikaten nakit za vse priložnosti

»Vsaka ženska mora imeti v svoji garderobi vsaj en ekstravaganten kos nakita,« pravi Iva Senič, ki v Celju vodi trgovino z nakitom in modnimi dodatki, ki jo je pred več kot tremi desetletji odprla njena mama. Iva v njej tudi ustvarja. Ta ponedeljek je prišla k nam na drugo jutranjo kavo.

Iva Senič je nekdanja manekenka, ki smo jo lahko med drugim gledali v mladinskem filmu Nepopisan list, moški pa so jo lahko občudovali tudi v Playboyju.

Oblikovanje unikatnega, ročno izdelanega nakita in modnih dodatkov je umetnost. Iva z njo raste že od malih nog, ko je pri ustvarjanju opazovala svojo mamo Bebo Jurše. Življenjska pot je Ivo, ki je diplomirana dizajnerka, popeljala tudi na modne brvi, danes pa največ časa preživi v trgovini Iva v središču Celja, kjer tudi ustvarja. Jutranjika Katja in Davor sta z njo to jutro spila drugo jutranjo kavo in med drugim preverila, kakšna barva nakita je to zimo najbolj »in«, čemu sledi pri oblikovanju, zakaj je unikaten kos nakita odlično darilo, pa tudi, ali so diamanti res najboljši prijatelji žensk? Prisluhnite v spodnjem posnetku.