junij 3, 2019

Druga jutranja kava v družbi zlatega maserja

Na poti z nočnega dežurstva se je na drugi jutranji kavi ustavil maser in reševalec Gregor Zdolšek. Z nekdanjim maserjem slovenske košarkarske reprezentance smo se spomnili evropskega prvenstva pred dvema letoma, na katerem je košarkarjem tudi on pomagal do zlata.

Gregor Zdolšek s Ponikve je s sabo prinesel tudi zlato medaljo z evropskega prvenstva v košarki. (Foto: Štajerski val)

Gregor Zdolšek je reševalec v Urgentnem centru Celje, več kot desetletje pa je pred in po tekmah z masažami pomagal članom slovenske košarkarske reprezentance. Z njimi je bil tudi v Turčiji, kjer so se okitili z naslovom evropskih prvakov. Na prvenstvo hrani mnoge spomine, ki jih je delil s Katjo in Davorjem - od zlate medalje do denarnice, ki mu jo je tam kupil Luka Dončić, ter tega, kako je postal orel slovenske košarkarske reprezentance.

Kot v spovednici
Čeprav masaže športnikov niso nič podobne nežnim in sproščujočim masažam v toplicah ali wellness centrih, so se košarkarji ob njem vedno sprostili, pravi. "Soba za masažo je spovednica. Smo v hotelski sobi, kjer ni postelje, da imamo prostor za masažne mize. Vrata se zaprejo, tam ni kamer in novinarjev," pove o času na njegovi masažni mizi. Spletla so se tudi prijateljstva in se obdržala kljub kilometrom med Slovenijo, kjer je ostal Zdolšek, in svetovnimi klubi, kamor so odšli slovenski košarkarji. Klepetu prisluhnite v spodnjem posnetku. (TMG)