julij 23, 2019

Družini v Korpulah pogorel hlev

V občini Šmarje pri Jelšah je sinoči v celoti zgorelo ostrešje večjega gospodarskega objekta v Korpulah, pogorel je tudi traktor s prikolico in nekaj živine. Vzrok požara še preiskujejo.

V gašenju požara je sodelovalo več kot sto prizadevnih gasilcev. (Foto: PGD Šmarje pri Jelšah)

Kriv samovžig sena
V Šmarju pri Jelšah je včeraj nekaj po 19. uri zagorel večji gospodarski objekt v Korpulah. Z ognjenimi zublji so se borili 103 gasilci iz vseh sedmih gasilskih društev v občini, ki so bili na terenu z 31 gasilskimi vozili. Zgorelo je celotno ostrešje gospodarskega poslopja, v katerem so bili krma, živali in stroji, pravi vodja intervencije Rok Stiplovšek:

Gasilci so po Stiplovškovih besedah uspeli rešiti večino živine, kljub temu je v požaru poginilo osem govedi:

Zgorel je tudi traktor s prikolico za odvzem silaže. "Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je začelo goreti na podstrešju gospodarskega poslopja, kjer so bile shranjene bale sena. Tuja krivda za nastanek požara je izključena," so sporočili iz celjske policisjke uprave. Na gospodarskem objektu je ob požaru nastala velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več kot 100.000 evrov. 

Kako lahko pomagate?
Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah je pomoč družini Škorjak s petimi otroki, ki je v požaru ostala brez glavnega vira dohodka, odprl račun za zbiranje prispevkov. 

Denar lahko nakažete na: 

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Šmarje pri Jelšah
Celjska cesta 6
3240 Šmarje pri Jelšah

TRR: SI56 6100 0001 6073 732
Sklic: SI00 22072019
BIC banke: HDELSI22
Koda namena: CHAR
s pripisom »POŽAR ŠKORJAK«

Šmarski Rdeči križ prav tako zbira denar za pomoč družini Guzej, ki je brez hleva ostala v požaru v prvi polovici julija. Več o tem pa TUKAJ