Državni prvak Dobovec brez trenerja

23.11.2015

Zoran Tesko ni več trener Dobovca, na trenerski klopi je znova Aleš Poredski.

Zoran Tesko ni več trener članske ekipe malonogometnega kluba Dobovec Pivovarne Kozel. Ne trener ne športniki niso videli skupne prihodnosti, zato so se po končanih evropskih tekmovanjih kljub dobrim rezultatom sporazumno razšli. Na trenerski klopi bo začasno Aleš Poredski.

"Ni bilo prave kemije"
"Tesko je odličen strokovnjak, njegovo znanje ni sporno, žal pa ni prišlo do kemije med njim in tekmovalci, ki je nujno potrebna. Ker nismo videli neke skupne prihodnosti, smo se raje sporazumno razšli," pojasnjuje predsednik kluba Slavko Pavlovič. Podobno razloge za svoj odstop pojasnjuje zdaj že bivši trener Zoran Tesko. "Že od samega prihoda v klub nisem čutil prave kemije med igralci in menoj, prav tako ne med upravo in menoj. Vseskozi sem imel občutek, da nisem dobil podpore, ki sem jo pričakoval. Doslej smo sicer dosegali zelo dobre rezultate. Mislim pa, da v prihodnje ne bi bili tako uspešni, kot bi si želel, zato sem se raje umaknil," razlaga Tesko in dodaja, da se bo zdaj posvetil svojemu primarnemu poklicu ter se za nekaj časa umaknil iz športih vod.

Kako naprej?
Dobovec bo do 18. decembra vodil pomočnik Aleš Poredski, ki je ekipo vodil že v minulih letih. "Po tem datumu bo pomočnik postal tudi vodja ekipe. Da bomo zadostili vsem formalnostim, pa bo z licenco B prišel nekdo mlajši. Poredski namreč v tej sezoni ni pridobil licence B, ima pa začasno licenco C kot pomočnik trenerja," razlaga Pavlovič. Kljub temu je prepričan, da si Poredski zasluži povratek na trenersko klop. Kot človek, ki zna motivirati, je namreč ekipo pripeljal do naslova državnega prvaka in evropskih tekmovanj. Na njih so Dobovčani pod vodstvom Zorana Teska dosegli 10. mesto, kar je drugi najboljši rezultat v zgodovini slovenskih klubov. Dobovec je sicer po 10. kolih državne lige s tekmo manj na tretjem mestu. V soboto je na domačem terenu ugnal Litijo s 6:4. Več o načrtih in ciljih kluba je Pavlovič razkril v spodnjem posnetku. Na spodnjih povezavah sta s Teskom podala tudi oceno tekmovanj v letošnji evropski ligi. (SP)

ZORAN TESKO O IZPOLNITVI PRIČAKOVANJ V EVRO LIGI

SLAVKO PAVLOVIČ O EVROPSKI SEZONI

SLAVKO PAVLOVIČ O CILJIH
Štajerski val v sliki