november 8, 2015

Dva mrtva v strmoglavljenju pri Slovenskih Konjicah

Dopoldne se je pri Slovenskih Konjicah zgodila tragična letalska nesreča. V strmoglavljenju ultralahkega letala pri Dobrnežu sta umrli dve osebi. Vzrok nesreče še ni znan.

Na kraju nesreče so domačini govorili, da naj bi pred strmoglavljenjem izvajala akrobacije. Sta precenila svoje sposobnosti?

Sta res izzivala usodo?
Policija, ki je bila o nesreči obveščena okrog pol dvanajstih, je potrdila, da sta umrla 37-letni pilot Zlatko Mageš s Pragerskega  in 22-letni Luka Mastnak s Stranic. Zakaj je letalo, ki je last mariborskega letalskega centra strmoglavilo, še ni znano. Šlo naj bi za izkušenega pilota, ki se je usposabljal za inštruktorja. Letalski inšpektor, policisti, kriminalisti, preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec so bili več ur na kraju nesreče, okoliščine naj bi pojasnili jutri. Domačini so nam med drugim povedali, da na tem območju pogosto preletavajo ultralahka letala, v bližini je Športno letališče Senožet pri Ločah. Od tam sta tudi vzletela. Pravijo še, da naj bi pred strmoglavljenjem izvajala akrobacije, kar nekaj časa naj bi bila na nizki višini. V letalu je bilo padalo, a sta ju očitno sprožila prepozno. Bližnje stanovalce je ob padcu letala vznemiril močan pok. Spomnimo, da se je tragična letalska nesreča v bližnjih Žičah zgodila pred dvema letoma. Takrat je strmoglavil gelikopter, umrl je 37-letni pilot iz Kranja. Podrobnejše informacije o današnjem tragičnem dogodku naj bi bile torej znane jutri. Predstavnici za odnose z javnostmi na celjski policijski upravi Mileni Trbulin lahko prisluhnete v spodnji izjavi. (BF)

Galerija slik

Datoteke

POLICIJA O NESREČI