julij 29, 2016

ECE zapušča direktor Mitja Terče

Celjsko podjetje ECE po petih letih zapušča direktor Mitja Terče. Novi izzivi ga vabijo v tujino, pravi pa, da še naprej ostaja v energetiki. Na direktorskem stolu ga bo nasledil Sebastijan Roudi, dosedanji vodja sektorja za prodajo energije.

Ena od zapuščin Mitja Terčeta v ECE so prenovljene položnice, ki jih je podjetje pod njegovim vodstvom uvedlo lani.

Podjetje reorganiziral in moderniziral
„V petih letih, odkar je bil Mitja Terče na čelu ECE, je podjetje reorganiziral, moderniziral in usmeril v trg,“ so zapisali v celjskem ponudniku energije. Da je dobro delal, so podkrepili s številkami. Družba je v prvi polovici letošnjega leta ustvarila 2,5 milijona evrov dobička, kar je enako celoletnemu načrtu in primerljivo z lanskim dobičkom v vsem letu.

Združitev presegla pričakovanja
Terče je bil tudi pobudnik in gonilna sila združitve ECE-ja s podjetjem Elektro Gorenjska Prodaja, uradno sta se družbi združili oktobra lani. Pravijo, da že žanjejo plodove. „ECE je le pol leta po združitvi postal prvi med ponudniki električne energije in drugih energentov po številu odjemalcev, ki jim je prvi v Sloveniji ponudil električno energijo iz obnovljivih virov, pridobljenih zgolj v Sloveniji, in to brezplačno. Podjetje je sinergije učinke združitve, načrtovane za leto 2019, doseglo že v prvi polovici leta 2016, kar pomeni, da bodo celotni učinki že v prvem letu skupnega delovanja več kot dvakrat večji od načrtovanih po petih letih,“ so zapisali v sporočilu za javnost. Delo Terčeta bo nadaljeval Celjan Sebastijan Roudi. Podjetje dobro pozna, saj je doslej vodil sektor za prodajo energije. (AD)