januar 13, 2015

Z novimi računi do boljše preglednosti

Uporabniki Elektro Celja Energije bodo prejeli nov račun. V prvi vrsti bo omogočil boljšo preglednost, pomenil pa bo tudi nekoliko nižje stroške.
Novi račun je povsem drugačen od starega.
Analiza je pokazala, da kar 80 odstotkov uporabnikov ne zna natančno razbrati postavk na dosedanjem računu. Tako so v celjskem podjetju izboljšali preglednost – tabele so nadomestili barvni grafi. Ob tem sta po novem na računu združena poraba in strošek različnih energentov, od na primer elektrike do zemeljskega plina in lesne biomase. Prav tako je mogoča združitev več merilnih mest. Račun je torej bolj pregleden in transparenten, natančno prikazuje porabo posameznega uporabnika in delež cene, ki jo določa država. Prav tako je mogoče primerjava z minulim mesecem. Ob tem pomeni plačilo le ene položnice in torej enkratne provizije.   

Varčevanje tudi za podjetje

Nov račun je plod moderniziranega tehnološkega sistema v Elektru Celju Energiji, ob obojega si tudi v podjetju obetajo nekaj prihranka. Direktor Mitja Terče računa na znižanje stroškov za približno 20 odstotkov. Za približno toliko naj bi se zmanjšalo tudi število izdanih računov, doslej so jih vsak mesec poslali več kot 165 tisoč. Terče za konec januarja napoveduje še eno novost: »Vzpostavili bomo nov portal za gospodinjstva in mala podjetja. Kupci bodo lahko preko spleta na enem mestu našli vse informacije o svoji porabi energentov ter plačilih in morebitnih dolgovih«. (AD)

Galerija slik