maj 28, 2019

Emil Mumel - dobitnik zlatega zreškega grba

Nocoj bo v Zrečah osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Tudi letošnje praznovanje ne bo minilo brez podelitve občinskih priznanj, s katerimi se lokalna skupnost vsaj nekoliko oddolži uspešnim in prizadevnim občanom, društvom, organizacijam in podjetjem. Kdo jih bo prejel nocoj?

Po besedah zreškega župana Borisa Podvršnika je občina Zreče letošnji praznik dočakala v dobri razvojni kondiciji. (Foto: Občina Zreče)

Mumel, Arbajter, Društvo vinogradnikov in Unior
Zreška občina letošnji praznik obeležuje v dobri razvojni kondiciji, poudarja župan Boris Podvršnik. K temu po njegovih besedah v precejšnji meri pripomorejo tudi številni prizadevni in uspšeni soobčani. Najvišje priznanje, Zlati grb, bo nocoj izročil Emilu Mumlu. In zakaj prav njemu?

Emil Mumel pa ni edini letošnji dobitnik občinskega priznanja. Srebrni grb bo prejel Konrad Arbajter, dolgoletni predsednik Turističnega društva Skomarje, ki uspešno vodi tudi družinsko turistično kmetijo. Dobitnik bronastega grba je Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vin Zreče. V društvu že vrsto let skrbijo, da tudi na Zreškem lahko okušajo kakovostno vinsko kapljico. Ob tem pa si prav tako prizadevajo za krepitev vinske kulture. Predvsem med mladimi. Posebno priznanje občine pa bo dobilo podjetje Unior, ki letos obeležuje 100. obletnico delovanja. Unior je eden večjih zaposlovalec v Dravinjski dolini in začetnik turističnega razvoja na širšem Zreškem. Na pobudo nekdanjega pokojnega Uniorjevega direktorja Marjana Osoleta so pred desetletji začeli na Rogli postavljati temelje za uspešno turistično zgodbo. (BF)