december 21, 2016

En pok mladoletniku spremenil življenje

Kljub številnim opozorilom in preventivnim akcijam proti uporabi pirotehničnih izdelkov se tragične nesreče še vedno dogajajo. V ponedeljek se je najverjetneje zaradi močnejše petarde hudo poškodoval 14-letnik iz okolice Šentjurja.

Sekunda užitka ob poku ni vredna poškodb in bolečin do konca življenja! (Fotografija je simbolična.)

Ostal je brez obeh rok
Kot so sporočili iz celjske policijske uprave, se je mladoletnik pri rokovanju s pirotehničnim izdelkom poškodoval v svoji sobi, v domači hiši. Policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila o izvoru pirotehničnega sredstva. Prav tako še ni potrjeno, za kateri izdelek je šlo. Pri eksploziji je fant dobil izjemno hude poškodbe obeh rok, morali so ju amputirati, ter poškodbe glave. Eksplozija je bila tako močna, da je poškodovala tudi del sobe.

Policisti poostreno v okolici šol
Celjski policisti na območju Policijske uprave Celje tudi letos izvajajo številne aktivnosti za zmanjševanje posledic uporabe pirotehnike. Od začetka decembra policisti vsakodnevno intenzivno nadzirajo tudi okolice srednjih šol v Celju ter avtobusne in železniške postaje. Vse občane, posebej mladoletnike, znova opozarjajo, da se izogibate uporabi pirotehnike, saj so posledice uporabe pogosto tragične. Če pa jo boste že uporabljali, je ne kupujete na tržnicah, bolšjih sejmih ali drugje na ulicah. Izkušnje namreč kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna in tudi telesne poškodbe, ki so jih policisti zaradi uporabe pirotehnike obravnavali v preteklih letih, so v največji meri posledica uporabe pirotehnike, kupljene na črnem trgu. Letošnji ambasador akcije „Bodi zvezda, ne meči petard“, motokrosist Tim Gajser, ne meče petard. Kaj še pravi o uporabi pirotehnike, si preberite TUKAJ. (NS)