oktober 4, 2018

Enej Kirn kandidat za župana občine Laško

V občini Laško se bo za županski stolček na prihajajočih volitvah potegoval mladi, 33-letni pravnik Enej Kirn. Kandidiral bo na listi Mlada moč občine Laško. Kirn je podpredsednik krajevne skupnosti Laško in svetovalec v pisarni brezplačnega pravnega svetovanja, je tudi aktiven član različnih društev v občini.

Enej Kirn je 33-letni pravnik, ki bo za župana občine Laško kandidiral na listi Mlada moč občine Laško. (Foto: Rok Deželak)

Enej Kirn se je za kandidaturo odločil na podlagi pobude ljudi, ki jih zelo spoštuje in ki so v lokalni skupnosti že veliko naredili, pravi. Ob tem je dodal, da je na svojo občino zelo ponosen in da čuti odgovornost, da tudi sam zanjo nekaj naredi. Program, s katerim se podaja v volilno kampanjo še zaključujejo, so pa že določili štiri glavne poudarke:

Listo Mlada moč občine Laško, ki letos v laškem občinskem svetu končuje svoj tretji mandat, po Kirnovih besedah sestavlja pestra ekipa, mlade in srednje generacije. V lokalnem okolju so zelo aktivni, predvsem na področju društev:

Lista bo na prihajajočih volitvah poleg kandidata za župana imela tudi 23 svetniških kandidatov. Enej Kirn je prvi, ki je doslej v Laškem javno napovedal kandidaturo. Aktualni župan Franc Zdolšek naj bi predstavitev svoje pripravil prihodnji teden. (NS)