november 19, 2019

Enostavno človek na pomoč ljudem v stiski

Praznični december je mesec obdarovanja, pa tudi dobrodelnosti. Da bi praznike ljudem v stiski vsaj malo polepšali, so v Celju začeli dobrodelni projekt Enostavno človek. Pobudnik je celjski študent Kristjan Veber, ki je po izjemnem čutu za sočloveka in dobrodelnih akcijah poznan že iz svojih srednješolskih dni. 

V prazničnem decembru, ki je pred nami, je pomembno, da ne pozabimo na ljudi v stiski. (Foto: Dobrodelni projekt #enostavnočlovek)

Ponudili bodo tudi svojo družbo in čas
Mladi Celjan Kristjan Veber, nekoč dijak Gimnazije Celje- Center, danes pa študent Pedagoške fakultete v Mariboru, je v sodelovanju s svojo nekdanjo gimnazijo in Celjskim mladinskim centrom začel dobrodelni projekt Enostavno človek. Med drugim do 18. decembra za Malo Hišo na Pilštanju, Materinski dom in zavetišče za brezdomce v Celju  ter Hišo zavetja Palčica Grosuplje zbirajo hrano, higienske potrebščine in igrače. Pozabili niso niti na živali, ki jim lahko pomagate z igračami, s pasjo in mačjo hrano, posodami za hrano in vodo ter rabljenimi odejami. Kristjan Veber pa ob tem izpostavlja še drugi del dobrodelne akcije:



In kako lahko v dobrodelnem projektu Enostavno človek pomagamo mi?

Več informacij o dobrodelni akciji najdete na Facebook strani Dobrodelni projekt #enostavnočlovek. (NS)