maj 8, 2015

Evropske države v Celju

Celjski Krekov trg je danes postal prava mala evropska vas. Osnovnošolci, dijaki in vrtčevski otroci so na zaključni prireditvi projekta Evropska vas predstavljali različne evropske države.

Z multikuturnostjo do zavedanja lastne kulturne identitete
Vseslovenski projekt Evropska vas je po številu sodelujočih največji projekt v Sloveniji, saj poteka v devetih regijah. V celjski regiji letos sodeluje 22 osnovnih šol iz Celja in širše, 7 srednjih šol, vrtec Zarja in celjski mladinski center, ki jih kot koordinator vodi Osnovna šola Frana Roša Celje. Ravnateljica šole Mojca Kolin o namenu projekta pravi: „ Z Evropsko vasjo želimo spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji in hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete“.

Kulinarika, ples, glasba in znamenitosti evropskih držav na enem mestu
Na pisanih in okrašenih stojnicah so obiskovalci lahko danes spoznavali značilnosti različnih evropskih držav, kulinarične dobrote, otroci so pripravili tudi glasbene in plesne nastope. Mi smo na eni izmed stojnic ujeli učence Osnovne šole Vojnik, ki so predstavljali Finsko. Ročno so izdelali tudi čisto pravo finsko vas. Laura, Lana in Nuša so Nini Slak zaupale, kaj vse so se naučile. Če zanima tudi vas, potem jim prisluhite na spodnji povezavi. (NS)

Galerija slik

Datoteke

LAURA, LANA, NUŠA IN NINA O FINSKI