maj 18, 2019

Festival Lent bo znova vabil z doživetji!

"To ni festival, to je doživetje," dober mesec dni pred začetkom Festivala Lent poudarjajo organizatorji, ki med 20. in 29. junijem obljubljajo več kot 50 dogodkov na 40 prizoriščih. Letošnja vrhunca bosta koncerta benda Dubioza kolektiv in mednarodno najuspešnejšega slovenskega glasbenika DJ Umeka, ki bo na Lentu nastopil prvič.

Letos velikega odra na Dravi še ne bo, glavno prizorišče bo na Trgu Leona Štuklja. (Foto: J. Rozman)

Kaj je največja dodana vrednost festivala?
Festival Lent ne stavi zgolj na zvezdniška imena in razprodane avditorije. Organizatorji verjamejo, da je srečevanje in druženje v krogu prijateljev ali družine najbolj dragocena dodana vrednost festivala. Ob tem pa ostajajo zavezani svojemu osnovnemu poslanstvu - čim širšemu občinstvu omogočiti dostop do kakovostnih prireditev, umetnost in kulturo pa iz zaprtih dvoran prenesti na mestne ulice in trge.

Osrednje prizorišče na Trgu Leona Štuklja
Ker letos še ne bo velikega odra na Dravi, bo glavno prizorišče na Trgu Leona Štuklja. Direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina poudarja, da bodo zagotovili pester in kakovosten program. Mestna občina je letos za Festival Lent namenila 454.000 evrov, kar je približno 120.000 evrov manj kot lani, a še vedno več kot v letih 2015 in 2016. Spomnimo - lani je občina za potrebe festivala postavila nov oder na Dravi, ki naj bi bil stalen, a se je nato izkazalo, da nima potrebnih dovoljenj za postavitev. Novo vodstvo občine je pristopilo k legalizaciji odra, letos pa naj bi tam postavili manjši oder z manj sedeži.

Koliko za vstopnico?
Organizatorji tudi letos priporočajo, da si zagotovite festivalske vstopnico Lenta, ki odpira vrata številnih festivalnih prizorišč vseh 10 dni festival. Stane 25 evrov, za študente le 15 evrov. Ob tem Lenta zagotavlja tudi 40-odstotni popust pri nakupu vstopnic za programske vrhunce festivala. To sta letos koncerta legendarnega benda Dubioza kolektiv iz Bosne in Hercegovine in tehno zvezde DJ Umeka. Za koncert vsakega od njiju boste imetniki Lente odšteli 15 evrov. Če Lente ne boste imeli, pa 25 evrov. (BF)