december 5, 2019

Florjan Vasle še naprej na čelu Term Olimia

Florjan Vasle je dobil nov petletni mandat za vodenje Term Olimia. Po večmilijonskih naložbah v zadnjih letih napoveduje nov investicijski cikel, pri čemer izpostavlja gradnjo novega družinskega hotela, prenovo hotela Breza in apartmajev vasi Lipa.

Florjan Vasle napoveduje vlaganja v naložbe, storitve in zaposlene. (Foto: Terme Olimia)

Z milijonskimi naložbami do rekordnih rezultatov
Florjan Vasle, ki je pred petimi leti na čelu Term Olimia nasledil Zdravka Počivalška, se je skupaj s prokuristom Vasjo Čretnikom izkazal z uspešnim vodenjem družbe, zato mu je nadzorni svet podelil nov petletni mandat. Pod Vasletovim vodstvom je družba uresničila velik razvoj tako na področju investicij kot storitev. Največja je bila 12 milijonov evrov vredna naložba v nov družinski Wellness Termalija Family Fun, ob tem so v Termah Olimia v zadnjih petih letih uresničili še več manjših, a za obiskovalce pomembnih naložb, razlaga Vasle:



Velik napredek so po Vasletovih besedah dosegli tudi v Termah Tuhelj, kjer so sanirali izgubo, dohodke pa v zadnjih treh letih povečali za 50 odstotkov. V Tuhlju so lani zaključili ureditev prvega dela 5-zvezdičnega kampa, ki ga bodo prihodje leto nadgradili z luksuznimi mobilnimi hiškami. Naložba bo v celoti znašala med 2,5 in 3 milijone evrov. Investicijska vlaganja se po Vasletovih besedah odražajo tudi v rasti prihodkov in dobička. V zadnjih petih letih so namreč v Termah Olimia dohodke povečali za 40 odstotkov, v Termah Tuhelj pa za 50 odstotkov, prav tako so uspeli precej povečati dobiček. Letos ga bo v celotni skupini za tri milijone evrov in pol.

Terme Olimia nizajo priznanja za Termalijo Family Fun. Med zadnjimi je priznanje za inovativnost, ki ga je septembra podelila GZS za inovativnost. (Foto: fb Terme Olimia)

V načrtu nov družinski hotel
Vasle je nadzornike podjetja očitno prepričal tudi z vizijo nadalnjega razvoja, ko so pred družbo novi veliki izzivi. Še naprej si bodo prizadevali postati najboljše terme med Alpami, Donavo in Jadranom, za kar pa bodo potrebna nova naložbena vlaganja. Vasle tako napoveduje izgradnjo novega družinskega hotela, prenovo Hotela Breza in apartmajev Lipa, spogleduje pa se tudi z gradnjo novega stanovanjskega bloka za zaposlene:



V viziji vodenja družbe Vasle prav tako izpostavlja vlaganja v kakovostne storitve. Z višjo dodano vrednostjo želijo namreč še naprej povečevati dohodke in dobiček, za kar pa so potrebna 5-zvezdična doživetja.

Cilj: zadovoljni zaposleni
Bodo pa v Termah Olimia v prihodnjih letih precej pozornosti namenjali tudi izobraževanjem in stimulaciji zaposlenih, saj se zavedajo, da je usposobljeno in zadovoljno osebje pogoj za zadovoljnega gosta in posledično dobre poslovne rezultate, še razlaga Florjan Vasle:



Ob letošnjih izjemno dobrih poslovnih rezultatih bodo zaposleni v Termah Olimia za minulo uspešno delo prejeli nagrado za poslovno uspešnost. Če se bo nadzorni svet strinjal, bo ta nekoliko višja, kot je bila lani, ko je znašala približno tisoč evrov bruto. Zaposleni jo bodo dobili v prvih dneh prihodnjega leta. (SP)