avgust 22, 2020

Franc Jager za nakup hotela Salinera v Strunjanu

Franc Jager se je po predaji podjetja Jagros svojim sinovom upokojil. A ob tem se je podal tudi v gradbeništvo in nepremičnine. Obnavlja hotel na hrvaškem Murterju, želi si graditi tudi na Pagu. Zdaj se poteguje še za nakup Salinera Resorta v slovenskem Strunjanu.

Za nakup hotela Salinera je več ponudnikov, katerega bodo izbrali, naj bi sedanji lastniki odločili prihodnji teden. (Foto: hoteli-bernardin.si)

Franc Jager je lani, prek podjetja Jager graditeljstvo s sedežem v Humu na Sutli, na hrvaškem Murterju prevzel propadajoči hotel Colentum, ki ga celovito obnavlja. To poletje je hotel tako zaprt, ob čemer razlaga:

Jager si želi graditi turistične kapacitete tudi na Pagu, kjer pa so postopki umeščanja objektov v prostor zelo dolgotrajni in zapleteni. »Ampak se premika,« pravi.

Hotel Colentum na Murterju Jager celovito obnavlja. V naslednji sezoni bo že sprejemal goste. (Foto: Štajerski val)

Se pa, kot je za naš radio povedal Franc Jager, poteguje tudi za nakup Salinera Resorta v Strunjanu, sestavljajo ga hotel in apartmaji, prodaja jih Sava Turizem. Ponudnikov za nakup je več, Jager upa, da bodo sedanji lastniki izbrali njega kot slovenskega kupca, ki ima s hotelom resne načrte.

Odločitev, komu bodo prodali Salinera Resort, naj bi bila znana prihodnji teden. (AD, TMG)

Franc Jager je upokojen 80-odstotkov, ostalo še naprej dela. "Večina reče, da mi ne bi bilo treba delati, ampak delo, če delaš z ljubeznijo, ni škodljivo. Je koristno, ker delata um in telo," pravi.