oktober 1, 2018

Fredi Ferčec odstopil od županske kandidature

Fredi Ferčec je konec avgusta napovedal, da želi postati župan občine Rogatec. A zdaj je od kandidature odstopil. Odločitev je sporočil prek Facebooka. In kako jo je obrazložil?

Fredi Ferčec ne bo v bitki za župana Rogatca. (Foto: FB)

Žezlo predati mlajšim
Fredi Ferčec je pred dobrim mesecem napovedal, da se podaja v boj za županski stolček občine Rogatec, kot kandidat stranke SD. „Mislim, da je treba predvsem več ponuditi mladim, ker se izseljujejo in iščejo izzive v drugih občinah. In to je nekakšna prioriteta – ponuditi mladim več kot do sedaj,“ je takrat dejal za naš radio. Danes pa je na Facebooku zapisal, da se je po tehtnem razmisleku odločil, da umakne kandidaturo. „Ljudje so podprli mojo kandidaturo ter v veliki meri pomagali pri uresničitvi zadanega cilja. Tako smo že začeli s spremembami, najprej znotraj Občinskega odbora Socialnih demokratov, kamor je v zadnjem obdobju pristopilo veliko ljudi, ki so pripravljeni pomagati ter aktivno sodelovati v kreiranju vsakdanje politike našega kraja in prihodnosti. Skozi razgovore, srečanja in dialoge sem prišel tudi do spoznanja, da pa sem tudi sam že zelo dolgo v lokalni politiki in da je prišel čas, da je treba žezlo prepustiti mlajšim in ambicioznim ljudem, hkrati pa 100 % pomagati in svetovati s svojimi izkušnjami ter znanjem, ki sem jih pridobil skozi vsa ta leta,“ je zapisal in dodal, da bo nudil popolno podporo morebitnemu novemu kandidatu stranke SD. „Verjamem, da bomo ponudili še boljšega kandidata, kot bi bil jaz,“ je še pridal. 

V boj z žensko kandidatko 
V SD-ju bodo v boj namesto Ferčeca očitno poslali žensko županjo. Na Facebooku so med drugim zapisali: "Obžalujemo odločitev Ferčec Fredija, menimo, da bi bil dober župan ... Ker so spremembe v Rogatcu res potrebne, vam bomo v naslednjih dneh predstavili naše kandidate za člane občinskega sveta, njihove programe in novo kandidatko za županjo občine Rogatec". Pomerila se bo z Viktorjem Božakom iz stranke SDS, ki je trenutno edini znani kandidat, svoje kandidature pa novinarjem še ni podrobneje predstavil. Ali se bo za nov mandat znova potegoval tudi dolgoletni aktualni župan Martin Mikolič, še ostaja skrivnost, menda bo svojo odločitev uradno sporočil v prihodnjih dneh. (AD)