Kozjanski gasilci zbirajo za novo vozilo

02.08.2015

S prispevki za nakup novega vozila bi pomagali zagotoviti osnovne pogoje za operativno delovanje kozjanskih gasilcev.

Člani PGD Kozje se želijo ob letošnji 140-letnici opremiti z novim gasilskim vozilom. Upajo, da jim bodo ob Občini z denarnimi prispevki pomagali tudi občani in donatorji.

Za posodobitev 275 tisočakov
»Izbrali smo gasilsko vozilo na podvozju MAN z 2500 litri vode in tehnično reševalno opremo (GVC 16/25), ki bo zamenjalo skoraj 35 let staro in tehnično neustrezno vozilo s cisterno. To bo prvo tovrstno vozilo v občini Kozje. Uporabljali ga bomo na območju celotne občine, služilo pa bo tako za gašenje požarov kot tudi reševalne akcije,« pojasnjuje predsednik društva Ervin Perčič.

Intervencij vedno več
Posodobitve so nujne, tudi zato, ker se obseg dela gasilcev iz leta v leto povečuje. »Poleg požarov so v zadnjih letih vse pogostejše naravne nesreče, kot so poplave, žledolomi, orkanski veter, tudi prometne in delovne nesreče ne zbirajo ne dneva ne ure, ko se zgodijo,« razlaga Perčič.  Gasilci so med prvimi, ki pomagajo pri reševanju ljudi, živali in premoženja. Za učinkovito posredovanje pa potrebujejo tudi ustrezno opremo, a ta seveda ni poceni.

Darujte, če lahko
Naložba za izbrano vozilo in gasilsko reševalno opremo znaša 275 tisoč evrov, kar predstavlja za društvo in občino velik finančni zalogaj. Za nakup vozila je društvo najelo kredit v vrednosti 170 tisoč evrov, ki ga bo v prihodnjih petih letih izplačala občina. Upajo, da bodo preostanek s prostovoljnimi prispevki darovali občani in donatorji. "Danes gasilci potrebujemo vašo pomoč, da bomo lahko jutri ob nesrečah pomagali tudi vam," zaključuje Perčič in dodaja, da bodo veseli vsakršnega prispevka(SP)

 
Štajerski val v sliki