oktober 3, 2019

Rdeča nit šmarskega gledališkega abonmaja bo smeh

Začenja se 38. sezona gledališkega abonmaja v Šmarju pri Jelšah. Do konca marca se obeta šest predstav, preplet komedij in dram. Za abonma je veliko zanimanje, saj je vsako leto razprodan.

Zasedba komedije Cucki - Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja in Nenad Nešo Tokalić. (Foto: fb Cucki)

Aktualne in zanimive predstave
Gledališče, ki deluje pod okriljem tamkajšnje knjižnice, ima v Šmarju pri Jelšah dolgoletno tradicijo. "Vsa leta izbiramo iz ponudbe gledaliških hiš aktualne in zanimive predstave. Po odzivu naših zvestih abonentov nam v veliki meri uspeva, kar nas veseli. Tudi za novo sezono pripravljamo vsebinsko bogat in aktualen program šestih predstav," razlaga organizatorka prireditev v šmarski knjižnici Jana Turk Šulc.  

Kot prva bo ta mesec na sporedu komedija Cucki, zmagovalna predstava festivala Dnevi komedije 2017, v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj. Novembra prihaja v goste SNG Drama s predstavo Ne pozabite na rože, decembra je na repertoarju komedija Krčmarica Mirandolina v izvedbi Slovenskega stalnega gledališča Trst, do konca marca bodo sledile še komedija Vsak glas šteje, v izvedbi SLG Celje, TUTOSOMATO, burka s petjem SNG Nova Gorica v koprodukciji z Gledališčem Koper, ter veseloigra Razbiti vrč, v izvedbi SNG Drama Ljubljana.

Še nekaj prostih mest
Prednost pri vpisu imajo stari abonenti, nove abonente vpisujejo do zasedbe prostih mest. "Trenutno je prostih le še nekaj mest, ki bodo predvidoma hitro pošla, zato je treba z vpisom pohiteti," razlaga Turk Šulčeva in dodaja, da bodo imeli abonenti tudi popust pri nakupu vstopnic za nekatere predstave za izven, prvič že pri muzikalu Nune v akciji, ki ga bodo v Šmarju pri Jelšah gostili v decembru. Cena abonmajske karte je 80 evrov, dijaške in študentske karte pa stanejo 65 evrov. Izvedbo abonmaja subvencionirata občini Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek. Podrobnejši program predstav TUKAJ. (SP)